fredag 22. mars 2013

Glimt fra en scene....Ogna Scene vil være et jærsk forum for musikk, ord, dans, billedkunst og kunnskap. 

På Ogna Scenes tredje kveld dette året ble Marina Dracheva´s fotoutstilling presentert. Fotografiene er i hovedsak  fra nærmiljøet her på Ogna. Hun sier selv om sine bilder at hun liker dem og at hun håper at dere også gjør det.

Marina kommer fra store nabo i øst Russland i nærheten av St. Petersburg. Hun har nå bodd her på Ogna i ett år. Marina er utdannet  innen mat og kunst som utstillingskurator.

Hun har funnet veien fra store St Petersburg med like mange innbyggere som hele Norge til lille Ogna gjennom kjærligheten til Hans Berge Stokkeland. 

Fotoene er til salgs og koster 350 kroner og kan ved kjøp tas med rett hjem herfra.

Først ute av de opptredende på scenen er Randi Engelsvold fra Klepp. Hun vil fremføre 5 viser til dikt fra 1920-30 tallet av den ukjente Hardangerdikteren Sverre Telstø. Randi har drevet med selvlagede viser til musikk de siste 5 årene, utgitt en CD i 2011 og tre singler med band i 2012, tilgjengelige på nettet. Alle innspillingene er gjort i Dreamlab studio på Tou Scene i Stavanger. 

Randi har med seg fire musikere: Verten her i Helgåleiren Hans Berge Stokkeland på gitar og diverse, Kjetil Fjelde på gitarer, Karim med perkusjon og sin storebror Arild Donald Engelsvold på munnspill. Bente Gahnstrøm vil også lese to dikt av Sverre Telstø. 


Neste post er jazz og vi har fått med oss Line Horneland fra Haugesund, men nå bosatt i Stavanger. Hun er sanger og pedagog med utdannelse blant annet fra Universitetet i Stavanger, Institutt for musikk og dans, Complete Vocal Institute i København og Estill Voice Training. Line har etterhvert jobbet med ulike uttrykksformer, fra standardmateriale, egne komposisjoner på cd´en "Horneland" fra norcd i 2009 til performance-prosjekt og danseforestillinger.

Line har arbeidet med egne tekster og musikk og ble i 2011 presentert på Litteraturhuset i Oslo i norcd´s serie "Jazz og poesi"

Hun sier: Tekstene søker ingen bestemt mening utover å være tekster….fraser, lyder, klanger, kontraster, rim…..de skal ikke noe sted, de skal heller ikke ta deg til noe bestemt sted. de har en mening hvis de får deg til å oppleve deg selv i øyeblikket. Da er du og teksten samtidig. Tekster som forteller noe til deg om du forteller noe til dem.


Nå skal det bli dikt og musikk med Bente Gahnstrøm og Rune Grinde Pedersen. 

Bente er fra Stavanger, har bodd i Bergen, Trondheim og mange år i Oslo før hun nå har vendt tilbake til Rogaland og bor på Ogna. Hun er psykolog og lyriker, har publisert flere diktsamlinger og hatt fremføringer flere steder, bl.a på scener i Oslo og på Hurtigruten.  

Rune er fra Haugesund, men bor nå her på Ogna. Han har holdt på med musikk i 30 år, utdannet korpsdirigent, instruert og dirigert i 10 år, har trompet som hovedinstrument men spiller det meste. I den senere tid har det gått mest i jazz/fusion samt elekronisk musikk. Han er også sykepleier og gourmetkokk.

De skal nå sammen fremføre "Rekviem for et vennskap". Mange religioner har ritualer som handler om død og oppstandelse, og disse ritualene er ofte knyttet til våren. Dette er en tradisjon som historisk går flere tusen år tilbake enn kristendommen. "Rekviem for et vennskap" handler om død og oppstandelse på et mer sjelelig plan og om hvordan det er for første gang å miste en jevnaldrende nær venn.


Da har vi kommet til kveldens siste innslag og Tojo Band, som skal spille det som har blitt karakterisert som kjekk jærsk musikk. Bandet består av Tojo med sang og kassegitar, Dagfinn Engelsvold på gitar, Jarle Obrestad på bass, Arild Engelsvold på munnspill og Kristian Moen på trommer eller kasjon.

Neste Ogna Scene kveld er søndag 28 april, samme tid, samme kanal og med opptredende blant annet fra Oslo.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar