tirsdag 24. januar 2012

Parallelle føtter og andre sideblikk...

Årets første Ogna Scene arrangement har gått av stabelen. Artistene leverte og gjestene smilte.
For meg er Ogna Scene et hjem, der sansene blir næret. Du kjenner følelsen? Du entrer en bygning eller et område og vet at her, her kan jeg være. 

Opplevelsen av samhørighet er noe vi skal ta vare på, og kanskje er det denne følelsen av mentalt velvære som gir meg anledning til å la tankene vandre...

Eller er det bare meg som lar meg distrahere og glede av små ting som parallelle føtter? En god venninne sa til meg en gang: "Du, Liv, du er veldig god på detaljer, men helheten, den får du liksom ikke med deg." Nåja, hun om det :-)
Bente Gahnstrøm

Jeg liker Bente Gahnstrøm, og hennes kvikke og raske bevegelser. Hennes dikt er ren og skjær vitamininnsprøytning, og ordene hennes, bevegelsene og blikket: De gir oss Bente, en helhetlig skapning til å bli glad i.

Hans Berge Stokkeland og Rune Grinde Pedersen er gutta BOY´s, lekne og eksperimentelle. Grinde gir oss tegn-til-tale og Hans Berge supplerer med en gosselig bamselatter. Sammen finner de toner som trollbinder flere enn Dina Musikkmus.


 Camilla Myrås,http://no.wikipedia.org/wiki/Camilla_Maria_Myrås har med sin vakre stemme og varme blikk fanget oss inn i et rede av toner. På tross av sin unge alder har hun noe moderlig over seg, rolig og avbalansert. Hvis hun hadde vært en dyreskikkelse så hadde hun vært en fugl!

Helge Torvund
Helge Torvund, hans navn er viden kjent. Og listen over utgivelser er lang. http://no.wikipedia.org/wiki/Helge_Torvund
La meg si det slik: Torvund er en mann som bærer sin berét med verdighet. 
Sist men ikke minst: Svein Tang Wahttp://no.wikipedia.org/wiki/Svein_Tang_Wa
Svein Tang Wa
Denne mannen er et fyrverkeri! Jeg hadde blitt oppfordret til å ta bilder under arrangementet. Det gikk helt fint det, til denne fyren stjal showet. Her er det ikke mye parallellben å finne. Han hopp og sang og jodlet og slo hjul. Jeg lar meg rett og slett begeistre! 
Maken til stemmeprakt skal du lete lenge etter. Mikrofon og sprakende lydanlegg? Nei her bruker vi den stemmen vi har. Og den bærer! 
Svein tang Wa er en multikunstner, og utstillingen hans kan du besøke i Helgåleiren hver søndag mellom 13.00 og 16.00 frem til... neste arrangement i slutten av februar!
Svein Tang Wa
På vegne av Helgåleiren: Liv

1 kommentar: